Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gazdag csirke curry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál tamarind paszta 0 ? ? ? ? ?
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál garnéla paszta 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csésze mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
6 db kaffir lime levél 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál halszósz 0 ? ? ? ? ?
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 egész csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A koriandert és a római kömény magot pirítsuk át, egy száraz serpenyőben, majd törjük, mozsárban össze. A feldarabolt, sózott, borsozott csirkét süssük át a felhevített olajban. Keverjük össze, a többi fűszerrel, melyeket megőröltünk vagy összezúztunk és a többi hozzávalóval, melyeket apróra vágtunk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A végén, citromlével ízesítjük, finomra aprított koriander zölddel megszórjuk és jázmin rizzsel körítve, tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)