Egzotikus borjúcomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Egzotikus borjúcomb
Mandulás párolt rizs
Egzotikus borjúcomb A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és chilit. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk az ananász levét, visszatesszük a húsokat és félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés vizet adhatunk hozzá, de mindig sűrű leve legyen. Ekkor belekeverjük a felkockázott ananászt és készre főzzük. Végül a tejszínt hozzáöntve nagy lángon sűrűre forraljuk. A mandulás rizzsel tálaljuk. Mandulás párolt rizs Vastag falú edényben olajat melegítünk, a mandulát beledobva aranybarnára pirítjuk. A mandulát szűrőkanállal kivesszük és a zsiradékba a rizst beleöntjük, folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával belekeverjük a mandulát és meghintjük a finomra vágott metélőhagymával. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||