Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirketagine sárgabarackkal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
40 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk és két evőkanál olajon, hirtelen, körbesütjük. A taginébe rakosgatjuk. A megmaradt olajon megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, a vége felé hozzáadva, a darabolt fokhagymát. A csirkehúsra halmozzuk, mellészórjuk az aszalt barackot. A fűszereket megőröljük, a répát és a gyömbért lereszeljük. A lime levét, lereszelt héját a fűszerekkel és a répával, az alaplébe keverjük és a csirkére öntjük. A taginéra rátesszük a tetejét, majd vastag lángelosztón, a lehető legkisebb lángon, másfél órát pároljuk. Néha a húsdarabokat fordítsuk meg. Mire elkészül sűrű, illatos, csodálatos zamatokkal bíró szaft marad alatta.
Kuszkusszal vagy bulgurral adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)