A csirkét bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk kockára. A fűszereket dobjuk turmixba és keverjük simára. Forgassuk össze a csirkehússal. Tegyük tepsibe és süssük 160 fokon, fóliával lefedve, háromnegyed órát. Adjuk hozzá, ... tovább
Az előzőleg, egy éjszakára beáztatott, mungóbabot háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. Ha egy babszem az ujjaink között könnyen szétnyomható, megfőtt. Törjük villával össze. A spenótot, két bögre vízben, főzzük ... tovább
Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva ... tovább
A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes ... tovább
Két evőkanál olajon megpároljuk a finomra metélt vöröshagymát, majd átsütjük rajta az apró kockára vágott zúzát, kevés vízzel felöntve, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve, fő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges ... tovább
A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy ... tovább
A szűzpecsenyét bedörzsöljük egy lime kicsavart levével, majd sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajon, pár perc alatt, forgatva barnára sütjük. A megmaradt lime és a narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a ... tovább
A meghámozott és kimagozott paradicsomokat kockára vágjuk. Két evőkanál hideg olívaolajba dobjuk az egyik gerezd, felszeletelt fokhagymát és a félbe vágott chilit. Felhevítjük és mielőtt megégnének, kidobjuk ezeket az olajból. Az ... tovább
Az omlós tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kerek kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy négy darabbal ki tudjuk bélelni a kis formákat és négy korong a tetejére is jusson. A tésztakosárba egy-egy lapjában félbevágott sajtot teszünk, a ... tovább
A megtisztított birsalmát kockára vágjuk, a citrom levével, héjával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített borban puhára főzzük. A birs héját és csumáját, kevés vízben, pépesre főzzük, majd szitán áttörjük. A mézet ... tovább