Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marha rendang

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál galangal 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
12 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál tamarind paszta 0 ? ? ? ? ?
2 szál thai citromfű 0 ? ? ? ? ?
5 db kaffir lime levél 0 ? ? ? ? ?
1.5 liter kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 kg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. A citromfüvet zúzzuk meg, majd így tegyük a wokba. A pörkölthúsnál jóval nagyobb darabokra vágott lábszárat tegyük a csendesen forró lébe. Fedő alatt, kis lángon főzzük bő órát, majd a fedőt levéve forraljuk el a levet, úgy, hogy végül a húst és a szósz maradéka kissé lepiruljon, mire elkészül, szinte teljesen száraz lesz. Ne legyünk türelmetlenek, ez egy lassan készülő étel.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)