Marha rendang
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
galangal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 12 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
kurkuma |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 teáskanál
tamarind paszta |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 szál
thai citromfű |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 5 db
kaffir lime levél |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1.5 liter
kókusztej |
10 |
0.3 |
0.4 |
1.4 |
0 |
0 |
| 1 kg
lábszár (marha) |
249 |
20 |
18 |
0.6 |
0 |
83 |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Először a fűszerkrémet készítsük el. A hozzávalókat tegyük mixerbe és a kókusztej sűrűjéből 3 evőkanálnyit hozzáadva törjük sima krémmé. Tegyük a wokba a masszát és kezdjük, kevergetve, melegíteni. Kér perc múlva öntsük hozzá a kókusztejet és forraljuk fel. A citromfüvet zúzzuk meg, majd így tegyük a wokba. A pörkölthúsnál jóval nagyobb darabokra vágott lábszárat tegyük a csendesen forró lébe. Fedő alatt, kis lángon főzzük bő órát, majd a fedőt levéve forraljuk el a levet, úgy, hogy végül a húst és a szósz maradéka kissé lepiruljon, mire elkészül, szinte teljesen száraz lesz. Ne legyünk türelmetlenek, ez egy lassan készülő étel.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)