Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Mártások, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál színes bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kumquat csatni
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
10 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
50 dkg kumquat 0 0.9 0.1 17.1 0.6 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy tíz perc alatt, minden oldalán süssük a húst barnára. Csomagoljuk be az alufóliába, majd tegyük vissza, az időközben, kissé felemelt grillre. Egyszer megfordítva, még negyed órát süssük. Tálalás előtt öt percig pihentessük.
Ferdén felszeletelve, a felmelegített csatnival és basmati rizzsel kínáljuk.


Kumquat csatni
Az olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott kumquatot, a barackot és az almát. Kevergetve főzzük 5 percig, öntsük fel a borral és tegyük bele a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit, a mézet és a sót. Főzzük lekvár sűrűségűre. Lezárt üvegben pár hónapig eláll. Felhasználás előtt egy napig érdemes pihentetni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)