Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Mártások, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
Kumquat csatni
Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy tíz perc alatt, minden oldalán süssük a húst barnára. Csomagoljuk be az alufóliába, majd tegyük vissza, az időközben, kissé felemelt grillre. Egyszer megfordítva, még negyed órát süssük. Tálalás előtt öt percig pihentessük. Ferdén felszeletelve, a felmelegített csatnival és basmati rizzsel kínáljuk. Kumquat csatni Az olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott kumquatot, a barackot és az almát. Kevergetve főzzük 5 percig, öntsük fel a borral és tegyük bele a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit, a mézet és a sót. Főzzük lekvár sűrűségűre. Lezárt üvegben pár hónapig eláll. Felhasználás előtt egy napig érdemes pihentetni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||