Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kubai fekete bab csülökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 190 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg sózott sertéshús 0 ? ? ? ? ?
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
50 dkg fekete bab 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes hozzávalót. Főzzük kis lángon, úgy két órát. A végére, éppen csak, annyi lé maradjon rajta, ami ellepi a babot. Ez idő alatt a bab és a hús is megpuhul. Vegyük ki a húsokat, majd, kockára vágva, tegyük vissza a levesbe. Ízesítsük borssal és ecettel, ha szükséges sózzuk meg. Röviden összeforraljuk és tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)