Kubai fekete bab csülökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes hozzávalót. Főzzük kis lángon, úgy két órát. A végére, éppen csak, annyi lé maradjon rajta, ami ellepi a babot. Ez idő alatt a bab és a hús is megpuhul. Vegyük ki a húsokat, majd, kockára vágva, tegyük vissza a levesbe. Ízesítsük borssal és ecettel, ha szükséges sózzuk meg. Röviden összeforraljuk és tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||