Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Csípős szardíniakrém

Az újhagymát megtisztítjuk és félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Kiskanálnyi sóval elkeverjük és kicsit állni hagyjuk. A szardíniakonzervet, az olajával együtt, villával áttörjük. Hozzákeverjük a langyos vajat, a ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább

Tavaszi sertésszűz

A felszeletelt sertésszüzet a tenyerünkkel kiveregetjük, megsózva, megborsozva meghintjük fátyolnyi liszttel. 2 evőkanál felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A húst kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékhoz ... tovább

Gombás-sonkás-tojással töltött sertésborda csőben sütve

A kétujjnyi szeletekre vágott karajt felszúrjuk, az üreget az ujjunkkal feltágítjuk. A felhevített, egy evőkanál vajon átsütjük a finomra vágott gombát, a sonkát, végül hozzákeverjük a felvert tojásokat. Lágy rántottává ... tovább

Tavaszi tepsis csirkemell

A csirkemellet lapjában félbevágjuk és sózva, borsozva a felhevített olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban, a felkarikázott, illetve kockára vágott zöldségeket átpirítjuk. A burgonyát, a ... tovább

Gombás-kapros csirkemell

A kicsontozott csirkemellet lapjában félbe vágjuk, majd megsózva és megborsozva, a forró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra metélt hagymát, ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább

Tormaleveles töltike sóskamártásban

A tormaleveleket forrásban lévő vízzel leforrázzuk. Lecsepegtetve félretesszük. A rizst térfogatának megfelelő vízzel leöntve, hagyjuk felforrni, majd fedő alatt hagyjuk kihűlni. Az előre megdarált húst, a tojást, az olajban ... tovább

Karalábés aprópecsenye

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd a kis kockára vágott pulykamellet átsütjük rajta. Közben sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort. Fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk, ha szükséges kevés forró ... tovább

Tavaszi krémleves

A vajat, az olajjal felhevítjük, beledobjuk a karikára vágott hagymát, a kockára vágott répát és újburgonyát. Átpároljuk, majd felöntjük a zöldségalaplével. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Beleszórjuk a zöldborsót és ... tovább