A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú ... tovább
A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos ... tovább
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ... tovább
A káposztát csíkokra vágva, babérlevéllel és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük. A felkarikázott virslit a felforrósított olajban elősütjük, szintén lecsöpögtetjük. Az sütőzsiradék felével kikenjük ... tovább
A körtéket megmossuk, ügyelve arra, hogy száruk épségben maradjon. Hámozzuk meg majd dörzsöljük be citromlével. Forraljunk vizet, adjuk hozzá a maradék citromlevet, kevés citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget és ebben a lében puhára ... tovább
A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára ... tovább
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra ... tovább
A húsokat daráljuk meg. A finomra vágott hagymát pirítsuk meg két evőkanál olajon, majd öntsünk rá fél deci vizet és süssük zsírjára. Dobjuk rá a darált húsokat és folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig. Hagyjuk ... tovább
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a ... tovább