Görög pacalleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
pacal |
165 |
15.9 |
11.2 |
0 |
0 |
100 |
6 db
báránycsülök |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított pacalt és a báránycsülköket tegyük fel főni bő vízben. Ha felforrt a víz, öntsük le és cseréljük frissre. Egy órányi főzés után adjuk hozzá a gézbe tekert, félbevágott fokhagymafejet és sózzuk meg. 2-3 óra alatt minden puhára fő, ekkor dobjuk ki a fokhagymát, a báránycsülköket csontozzuk ki és daraboljuk fel, majd tegyük vissza a levesbe. A tojásokat verjük fel és a citromok kicsavart levével keverjük el, adjunk hozzá merőkanálnyi forró levest, majd öntsük a forró, de nem forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt borsozzuk meg.
Ezt az ételt adhatjuk hidegen is, ekkor tepsibe öntve hagyjuk kihűlni és ha megdermedt, kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)