Virslis káposzta remoskában
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 fej
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
| 8 szál
bőrös virsli |
265 |
6.8 |
23.4 |
4.7 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A káposztát csíkokra vágva, babérlevéllel és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük. A felkarikázott virslit a felforrósított olajban elősütjük, szintén lecsöpögtetjük. Az sütőzsiradék felével kikenjük a remoska edényét, a káposztát a virslivel, a zúzott fokhagymával, a majoránnával és ízlés szerint sóval, borssal ízesítve összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az edénybe öntjük és megcsepegtetjük a maradék zsiradékkal. Egy órát sütjük.
Kiborítva, szeletekre vágjuk, mint a tortát. Tejföllel és barna kenyérrel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)