Virslis káposzta remoskában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Sült, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát csíkokra vágva, babérlevéllel és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük. A felkarikázott virslit a felforrósított olajban elősütjük, szintén lecsöpögtetjük. Az sütőzsiradék felével kikenjük a remoska edényét, a káposztát a virslivel, a zúzott fokhagymával, a majoránnával és ízlés szerint sóval, borssal ízesítve összekeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az edénybe öntjük és megcsepegtetjük a maradék zsiradékkal. Egy órát sütjük. Kiborítva, szeletekre vágjuk, mint a tortát. Tejföllel és barna kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||