Sajtos pulykabomba
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 25 dkg
pulykasonka |
329 |
18.9 |
28 |
0 |
0 |
120 |
| 1 tubus
krémsajt |
349 |
25.2 |
26.6 |
1.7 |
0 |
68 |
| 20 dkg
cheddar sajt (chester) |
495 |
25.5 |
27 |
37 |
0 |
97 |
| 1 dl
tormás majonéz |
234 |
1.7 |
25.1 |
0 |
0 |
53 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 3 lap
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
| 1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 1 evőkanál
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 1 igény szerint
reszelt torma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára vágott dióval és a felkarikázott hagymával, végül forgassuk bele a langyos zselatinnal elkevert kemény habbá vert tejszínt. Öntsük a sonkás edénybe és hűtsük be. Ha megdermedt mártsuk az edényt forró vízbe és borítsuk tálra a tartalmát. Kenjük be majonézzel és díszítsük némi reszelt sajttal, sonkakockákkal és reszelt tormával.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)