Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos pulykabomba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg pulykasonka 329 18.9 28 0 0 120
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 dl tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 igény szerint reszelt torma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára vágott dióval és a felkarikázott hagymával, végül forgassuk bele a langyos zselatinnal elkevert kemény habbá vert tejszínt. Öntsük a sonkás edénybe és hűtsük be. Ha megdermedt mártsuk az edényt forró vízbe és borítsuk tálra a tartalmát. Kenjük be majonézzel és díszítsük némi reszelt sajttal, sonkakockákkal és reszelt tormával.
Tortaszerűen szeletelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)