Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozmaringos vasalt csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a mellcsont összetörik. Besózzuk és mindenhol megkenjük a fűszeres olajjal. Serpenyőbe vagy grillrácsra (izzó faszén fölé) tesszük. Ráhelyezünk egy, vízzel megtöltött, akkora lábast, hogy mindenhol lenyomja. Néhányszor megforgatva készre sütjük. Kb. fél óra szükséges. Nehéz pontos időt mondani, de ha a comb vastag részét megszúrjuk, tiszta és nem véres lé kell, hogy kibuggyanjon.
Sok salátát adjunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)