Rozmaringos vasalt csirke
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kávéskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 kávéskanál
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a borsot elkeverjük az olajjal. A csirkét a mellére fektetjük és a hátát végigvágjuk. A csontot kiszedjük, lehetőleg a két combcsontot is, majd kissé kiverjük, hogy lapos legyen. nem baj, ha a mellcsont összetörik. Besózzuk és mindenhol megkenjük a fűszeres olajjal. Serpenyőbe vagy grillrácsra (izzó faszén fölé) tesszük. Ráhelyezünk egy, vízzel megtöltött, akkora lábast, hogy mindenhol lenyomja. Néhányszor megforgatva készre sütjük. Kb. fél óra szükséges. Nehéz pontos időt mondani, de ha a comb vastag részét megszúrjuk, tiszta és nem véres lé kell, hogy kibuggyanjon.
Sok salátát adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)