Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citrusos, gyömbéres marhacsíkok

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
80 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hátszínt annyi időre tegyük a mélyhűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd vágjuk vékony szeletekre és a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra. Az egyik lime héját és a gyömbért reszeljük le, a lime levét csavarjuk ki és keverjük össze a pác hozzávalóit. Forgassuk bele a húscsíkokat, majd két órára, néhányszor átkeverve, tegyük hűtőbe. Csepegtessük le a húst, de levét fogjuk fel. A húsokat, nem túl szorosan, hullámvonalban húzzuk beáztatott bambusznyársakra. Edénykébe öntve a pácot, kis lángon forraljuk be a felére és tartsuk melegen. A nyársakat közepes magasságra emelt grillrácson süssük oldalanként két percig.
A mártással leöntve, lime gerezdekkel kínáljuk.
Párolt rizs illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)