Citrusos, gyömbéres marhacsíkok
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
1 dl
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
2 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
80 dkg
hátszín |
249 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
83 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hátszínt annyi időre tegyük a mélyhűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd vágjuk vékony szeletekre és a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra. Az egyik lime héját és a gyömbért reszeljük le, a lime levét csavarjuk ki és keverjük össze a pác hozzávalóit. Forgassuk bele a húscsíkokat, majd két órára, néhányszor átkeverve, tegyük hűtőbe. Csepegtessük le a húst, de levét fogjuk fel. A húsokat, nem túl szorosan, hullámvonalban húzzuk beáztatott bambusznyársakra. Edénykébe öntve a pácot, kis lángon forraljuk be a felére és tartsuk melegen. A nyársakat közepes magasságra emelt grillrácson süssük oldalanként két percig.
A mártással leöntve, lime gerezdekkel kínáljuk.
Párolt rizs illik hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)