Citrusos, gyömbéres marhacsíkok (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A hátszínt annyi időre tegyük a mélyhűtőbe, hogy kissé megdermedjen, majd vágjuk vékony szeletekre és a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra. Az egyik lime héját és a gyömbért reszeljük le, a lime levét csavarjuk ki és keverjük össze a pác hozzávalóit. Forgassuk bele a húscsíkokat, majd két órára, néhányszor átkeverve, tegyük hűtőbe. Csepegtessük le a húst, de levét fogjuk fel. A húsokat, nem túl szorosan, hullámvonalban húzzuk beáztatott bambusznyársakra. Edénykébe öntve a pácot, kis lángon forraljuk be a felére és tartsuk melegen. A nyársakat közepes magasságra emelt grillrácson süssük oldalanként két percig. A mártással leöntve, lime gerezdekkel kínáljuk. Párolt rizs illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||