Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karfiol felfújt remoskában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ki. A vaj felével kenjük ki a remoska edényét. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük habbá és óvatosan forgassuk össze a lehűlt karfiollal és a tojássárgájás masszával, majd öntsük az edénybe. Szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot és csipegessük rá a vajat. Fél órát süssük.
Köretként, szárazabb grill húsok mellé, de önálló vacsoraként is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)