A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és ... tovább
A kicsontozott karajt kissé kiverjük, majd a szélein a hártyát bevágjuk. Sóval meghintjük, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Lerázva, középforró olajban, egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára ... tovább
A velőt hideg, ecetes vízbe áztatjuk, majd a hártyáit lehúzzuk. Vastag ujjnyira szeleteljük, besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük.
Sült burgonyával és tartármártással tálaljuk, ... tovább
Az árpára öntsünk, annyi forrásban lévő vizet, amennyi bőven elllepi, majd hagyjuk állni fél órát. Tegyük nagy lángra és főzzük 10 percig, dobjuk bele a fűszereket és forraljuk össze. A reszelt hagymát, répát és uborkát ... tovább
Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, ... tovább
A kis kockára vágott húst, két evőkanál felhevített olajon fehéredésig sütjük. A zúzott fokhagymával, finomra vágott hagymával és a fűszerekkel összepároljuk. Végül, a karikára vágott répát belekeverve, puhulni hagyjuk A ... tovább
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált ... tovább
A lisztel elszitált cukrot, sütőport, sót, kakaót és a vajat, az egy tojássárgával, majd ha szükséges kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe ... tovább
A lisztet elkeverjük a sóval, 2 evőkanál zsírral, a tojással és fél deci vízzel. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. Golyóvá formáljuk és meleg lábossal letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán tányér ... tovább
A túrót elkeverjük két tojássárhájával, a darával, a tejföllel, a citromhéjjal és a cukorral. 20 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a sóval kemény habbá vert két tojásfehérjét és a leszemezett ribizlit. A levelestésztát ... tovább