| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 szelet pontyfilé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Azonnal, bő középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Forrón, lecsepegtetve kínáljuk.