Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hústalan feltétek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Sörtésztában sült afrikai harcsa
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 adag afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörtészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
150 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Szalmaburgonya
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tartár mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörtésztában sült afrikai harcsa
A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a tartármártással kínáljuk.

Sörtészta
A hozzávalókat alaposan elkeverjük.

Szalmaburgonya
A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk.
Vegyes köretek részeként szokás tálalni. Kissé ünnepélyesebb, mint a hagyományos hasábburgonya.

Tartár mártás
A majonézt keverjük el a hozzávalókkal és rövid pihentetés után, ha szükséges, fűszerezzük ismét. Hidegen tálaljuk.
Rántott karfiol, hal, gomba mellé kitűnő.
A franciasaláta nélkülözhetetlen eleme.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)