Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kisbojtár reggeli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Böjt, Töltött, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket összeragasztjuk. Jól összenyomjuk, nehogy szétessen. A tojásokat felverjük a tejjel, borssal és kevés sóval ízesítjük, majd a zsemléket beleforgatjuk. A 180 fokra felhevített bő olajban, 3 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)