Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rebarbarás morzsás sütemény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Savanyú, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Rebarbarás morzsás sütemény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
12.5 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
12.5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg rebarbara ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A morzsához
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
20 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rebarbarás morzsás sütemény
Késes keverőbe öntjük a lisztet, a cukrot, az őrölt mogyorót és a sót, morzsásra dolgozzuk, majd a tojássárgájával és, ha szükséges, kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Hőtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtva, kibélelünk vele egy peremes gyümölcstortaformát. Belehalmozzuk a rebarbarát és a tetejére szórjuk a morzsát. 180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát sütjük.

A töltelékhez
A megtisztított rebarbarát feldaraboljuk és összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fűszerekkel.

A morzsához
A hozzávalókhoz öntjük az olvasztott vajat és késes keverőben morzsásra dolgozzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)