Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rasszolnyik húsmentesen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Macskajajra, Buli, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl ecetes uborkaklé 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg árpagyöngy 350 9 1.4 75 20.7 0
4 szem burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az árpára öntsünk, annyi forrásban lévő vizet, amennyi bőven elllepi, majd hagyjuk állni fél órát. Tegyük nagy lángra és főzzük 10 percig, dobjuk bele a fűszereket és forraljuk össze. A reszelt hagymát, répát és uborkát pirítsuk át az olajon, végül keverjük a levesbe. A felkockázott krumplival főzzük puhára, majd az uborkalével ízesítve tálaljuk.
Néhány olívabogyót szórhatunk bele díszítésnek.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)