| alapanyag | kalória (kcal) | fehérje (g) | zsír (g) | szénhidrát (g) | rost (g) | koleszterin (mg) | 
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 1 kávéskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 gerezd				
		fokhagyma   | 134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
| 1 db				
		citrom   | 31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
 A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a liszttel megszórva, kicsit átpirítjuk. Hozzákeverjük a paprikát és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, sóval és borssal. Ha jól összefőtt, a lé egy részével elkevert tejfölt is keverjük hozzá. Amikor újraforrt, a kissé elhabart tojásokat, a levest gyengéden kavargatva csorgassuk bele. Végül citromlével ízesítsük pikánsra. Tálalás előtt a babérlevelet dobjuk ki.
			
			A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd a liszttel megszórva, kicsit átpirítjuk. Hozzákeverjük a paprikát és azonnal felöntjük egy liter vízzel. Ízesítsük a zúzott fokhagymával, a babérlevéllel, sóval és borssal. Ha jól összefőtt, a lé egy részével elkevert tejfölt is keverjük hozzá. Amikor újraforrt, a kissé elhabart tojásokat, a levest gyengéden kavargatva csorgassuk bele. Végül citromlével ízesítsük pikánsra. Tálalás előtt a babérlevelet dobjuk ki.