| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 25 dkg
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 25 dkg mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 |
| 8 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 fél
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 5 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 15 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 tábla tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, kapcsos formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tortát vágjuk ketté és baracklekvárral kenjük meg az alsó lapot, ráborítva a tetejét az egész tortát vonjuk át a gyümölcsízzel. Tegyük hűtőbe és ha áthűlt vonjuk be az előírás szerint elkészített tortabevonóval. dermedés után meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.