Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Répatorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 105 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
25 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított répát a reszelő legfinomabb fokán lereszeljük. A tojássárgáját a citrom lereszelt héjával, a levével és a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a répát, a finomra őrölt mandulát, a sütőporral összeszitált lisztet, végül beleforgatjuk, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt, kapcsos formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A tortát vágjuk ketté és baracklekvárral kenjük meg az alsó lapot, ráborítva a tetejét az egész tortát vonjuk át a gyümölcsízzel. Tegyük hűtőbe és ha áthűlt vonjuk be az előírás szerint elkészített tortabevonóval. dermedés után meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
húsvét táján díszítsük, készen vett, marcipánrépácskákkal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)