Rántott galamb kreol módra
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 db
galamb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
Kreol fűszerkeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A galambok mellhúsát vágjuk le a csontról, ezt használjuk fel. A többi részt tegyük mélyhűtőbe, kitűnő leves készülhet belőle. A melleket áztassuk sós tejbe két órára. A tejfölbe keverjünk bele egy evőkanál fűszerkeveréket és hűtsük be. A lisztet szitáljuk össze a megmaradt fűszerkeverékkel. A mellet kivéve csepegtessük le. Az áztató tejjel verjük fel a két tojást. A húst a lisztbe, a tejbe és ismét a lisztbe forgatjuk. Középforró olajban, aranybarnára sütjük, az olaj ne legyen forró, mert a fűszerek megégnek. Nem baj, ha a hús közepe kissé rózsaszínű.
Burgonyapürével és a tejfölös öntettel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)