A répát megtisztítjuk és uborkagyalun leszeljük. A felhevített vajon, sóval, borssal ízesítve, a citrom lereszelt héjával megpároljuk. Közben a citrom kicsavart levével ízesítjük. Ha megpuhult, a finomra vágott petrezselymet ... tovább
A rizst egy evőkanál olajon megfuttatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és másfél pohár vízzel. Sóval, borssal ízesítjük és 10 percig kis lángon forraljuk. A lángot eloltjuk és konyharuhába tekert fedő alatt negyed órát ... tovább
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, lehet marha vagy sertéshúst is használni. A leturmixolt pácot beleöntöttem egy tálba és hozzáadtam a csirkemellet. Összekevertem és hagytam pácolódni egész délután a hűtőben, de lehet ... tovább
A megtisztított, darabokra vágott pasztinákot, annyi zöldségalaplében, amennyi ellepi puhára főzzük. lecsöpögtetve, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítve, a vajjal elkeverve pürévé törjük.
Burgonyapüré helyett bármihez ... tovább
A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább
A kenyérből négy, vékony szeletet vágunk és félre tesszük. A többit kockára vágva, langyos sütőben kiszárítjuk. Leöntjük a húsalaplével, ha van válasszunk sonkalét és tegyük tíz percre pihenni. Közben a vajon pároljuk meg a ... tovább
A felhevített olajon átsütjük a felkockázott bacont, rádobjuk a finomra vágott hagymát és a zöld, csípős paprikát. Összesütjük, majd a centisre metélt csirkemellet enyhe pirulásig kevergetjük rajta. Felöntjük a paradicsomlével, ... tovább
A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sóval és a tojásokat a közepébe ütve rugalmas tésztává gyúrjuk. Olajjal vékonyan bekenjük, majd letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A darált sonkát az áttört ... tovább
A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, ... tovább