Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Édes-csípős csirkeszárny

A csirkeszárnyakat az alaplében, majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóból szószt keverünk, némi főzőlé hozzáadásával. Végül a leszárított szárnyakat beleforgatjuk és bő olajban kisütjük. Előételnek ... tovább

Édes-csípős csirkeszárny bazsalikomos zöldsalátával

A mézből, a szójaszószból, az erős paprikakrémből és az olajból pácot keverünk. A sóval, borssal meghintett csirkeszárnyakat beleforgatjuk és néhányszor megkeverve, fél órát pihentetjük. Tepsibe tesszük a szárnyakat, a ... tovább

Édes-savanyú hal

Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a ... tovább

Édes-savanyú kacsamell

A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább

Édes-savanyú mártás

A hozzávalókat botmixerrel jól elkeverjük és tálalás előtt jól behűtjük. ... tovább

Édes-savanyú paprika

A felhevített olajban átpárolom a félfőre vágott hagymát és a reszelt, friss gyömbért. Hozzáadom a finomra vágott chilit, előtte ízlés szerint kimagozom és a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma illata felszáll, rádobom a vékony ... tovább

Édes-savanyú paprikaragu

A félfőre vágott hagymát az olajban átsütjük, hozzáadjuk a kicsumázott és nagyobb kockára vágott paprikákat. Addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Sózzuk, borsozzuk. A lehámozott és apró kockára vágott paradicsomot, a zúzott ... tovább

Édes-savanyú pulykamell

A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt ... tovább

Édes-savanyú rizssaláta

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Édesburgonyasaláta

A csicsókát vékonyra gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit habverővel krémesre keverjük, majd a csicsókával és a finomra metélt fűszerlevelekkel jól elkeverjük. Tálalás előtt egy órát hűtőben érleljük ... tovább