Édes-savanyú hal
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 3 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 60 dkg
afrikai harcsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a hagymát finomra. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le. Három evőkanál felhevített olajban pároljuk egy percig a hagymát, a gyömbért és a répát, majd dobjuk hozzá a paprikát és a fokhagymát. Két perc után öntsük rá a szójaszószt, a mézet és az ecetet. Ha összeforrt sűrítsük be a teáskanálnyi keményítővel elkevert borral. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. A szárazra itatott haldarabokra hintsük rá a megmaradt keményítőt, forgassuk át és süssük, bő olajban, ropogósra. Kisebb serpenyő esetén, inkább több részletben. Ha az összes hal kisült keverjük a mártásba és azonnal tálaljuk.
Párolt rizs kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)