Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Tésztafélék
(591 db)

Tőkehalas-spenótos metélt

Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a ... tovább

Töki pompos

A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább

Tökös-mákos rétes

A lereszelt sütőtököt, a darált mákot és a többi hozzávalót kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. ... tovább

Töltött csirkecomb

2 evőkanál felhevített olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd a gombát hasonlóra darabolva, rövid lére sütjük rajta. Végül a zúzott fokhagymát, 5 apróra darabolt főtt tojást, valamint a fűszereket és a finomra ... tovább

Töltött cukkini paradicsommártásban

Vastag, úgy kétujjnyi cukkíniket válasszunk. A cukkínik végét vágjuk le, majd vágjuk 3 ujjnyi darabokra. karalábévájó segítségével kaparjuk ki a cukkínik belsejét. Két evőkanál olajon pároljuk át a kis darabokra vágott ... tovább

Töltött dagadó

A dagadót szúrjuk fel vagy vásárláskor kérjük meg rá a hentest. A zsemléket áztassuk tejbe. Közben az olaj felén pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, később hozzáadva a felvagdalt gombát és májat süssük zsírjára. A végén ... tovább

Töltött karalábé

A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarva, a darált borjúcombbal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal összedolgozzuk. A megtisztított karalábékat kivájjuk és a húsmasszát beletöltjük. A karalábédarabokat a ... tovább

Töltött kenyér

A felkockázott bacont zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a felkarikázott hagymát, a zöldjével együtt átsütjük a zsíron. A fűszereket, a tejszínt és a sajtot összemelegítjük vele. Visszakeverjük a szalonna pörcét. A ... tovább

Töltött kifli

A kifliket középen félbevágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sajtot lereszeljük, a füstölt tarját nagyon apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtot, a tejfölt, a tarját, ízlés szerint sót, borsot és a szerecsendiót. ... tovább

Töltött tök

A két zsenge tököt hosszában vágjuk félbe, majd a magjait kaparjuk ki. Hámozni nem kell, fogyasztás közben kikaparható a héjából és így jobban egyben marad. A felhevített olajon pároljuk meg a hagymát, majd szórjuk rá a paprikát ... tovább