Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojáskrémes szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint saláta 16 1.4 0.3 2 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A bucikat, majdnem félbe vágjuk, széthajtjuk és a krémmel megkenjük. Salátalevéllel díszítve, kissé összenyomva tálaljuk.
Pompás sörkorcsolya, de tízóraira is kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)