Tojáskrémes szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Reggeli, Tizórai gyerekeknek , Buli, Böjt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint saláta 16 1.4 0.3 2 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát, az olívabogyót és a kapri bogyót, a petrezselyem levelet apróra metéljük. A keményre főzött tojást kis kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval összeforgatjuk. A bucikat, majdnem félbe vágjuk, széthajtjuk és a krémmel megkenjük. Salátalevéllel díszítve, kissé összenyomva tálaljuk.
Pompás sörkorcsolya, de tízóraira is kiváló.