Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojássaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Hidegkonyhai készítmények, Buli, Böjt, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Előételek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
8 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára szeljük. Két tojássárgájából, a fűszerekkel ízesítve, a két deci olajból majonézt készítünk. A tejföllel lazítjuk, a finomra vágott hagymát, a tojást és a metélt petrezselymet belekeverve, a salátát behűtjük. Friss zsemlével tálaljuk.
Szárazabb, hideg húsok mellé is kínálhatjuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)