Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Virslis burgonyasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből salátalevet keverünk, majd ráöntjük a hozzávalókra. Behűtjük, majd borssal és a finomra vágott zellerzölddel összeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük.
Vajjal és barna kenyérrel tálaljuk.
Isteni sörkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)