Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töki pompos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Reggeli, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg búzaliszt 350 12.3 1.3 76.3 4.4 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
8 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk.
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt kétszeresére kelesztjük.
Közben felvágjuk a füstölt sonkát, felkarikázzuk a hagymát, megreszeljük a sajtokat és a zúzott fokhagymagerezdeket belekeverjük a tejfölbe.
Egy tepsit kiolajozunk, ebbe terítjük a megkelt tésztát. A széleit addig húzogatjuk, amíg a tészta fel nem veszi a tepsi alakját. 175 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkát és a hagymát, majd meghintjük az összekevert reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt széle pirulni nem kezd (kb. 20 perc).
Felkockázva kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)