Töki pompos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Reggeli, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt kétszeresére kelesztjük. Közben felvágjuk a füstölt sonkát, felkarikázzuk a hagymát, megreszeljük a sajtokat és a zúzott fokhagymagerezdeket belekeverjük a tejfölbe. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe terítjük a megkelt tésztát. A széleit addig húzogatjuk, amíg a tészta fel nem veszi a tepsi alakját. 175 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből és rákenjük a tejfölt, rászórjuk a sonkát és a hagymát, majd meghintjük az összekevert reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt széle pirulni nem kezd (kb. 20 perc). Felkockázva kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||