A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább
A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, ... tovább
A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, ... tovább
A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt ... tovább
A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az ... tovább
A fácán bőrét a hátán felhasítjuk, majd óvatosan megnyúzzuk. A bőrt félretesszük. Kicsontozzuk és a mellhúst külön tesszük.
A csontokból, a zöldségből, borssal, sóval, a babérlevéllel és a borral ízesítve, annyi vízzel ... tovább
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két ... tovább
A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, ... tovább
A megtisztított csirkét feldarabolom és megsózom. Az olajon először a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom, majd a csirkedarabokat erős lángon, hirtelen átsütöm. Ha a hús mindkét oldala megpirult, a ... tovább
Két evőkanál olajat, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét a fűszerekkel botmixer poharába tesszük. Nem kell megijedni, a fahéj alapvetően csípős fűszer, a mediterrán konyha sokszor használja húsos ételekhez. Egynemű ... tovább