Erdélyi zsiványpecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
vesepecsenye |
118 |
19 |
4.4 |
0.6 |
0 |
83 |
10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
2 dkg
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
2 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, mint egy roládot, spárgával összekötjük, hogy sütés alatt egy darabban maradjon, 40 percig forró sütőben sütjük, nem baj, ha belül egy kicsit angolos marad. Ferdén felszeleteljük.
Puliszkával vagy főttburgonyával, savanyúságokkal vagy salátával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)