Erdélyi zsiványpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Herceg Feri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Tűzdelt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, mint egy roládot, spárgával összekötjük, hogy sütés alatt egy darabban maradjon, 40 percig forró sütőben sütjük, nem baj, ha belül egy kicsit angolos marad. Ferdén felszeleteljük. Puliszkával vagy főttburgonyával, savanyúságokkal vagy salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||