Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdei marharagu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron a ceruzányi csíkokra vágott marhahúst jól átpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát hozzáadva és a fűszereket rászórva, fedő alatt, kis lángon tovább sütjük. Ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá és, majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, kevergetve zsírjára sütjük. Hozzáöntjük a vörösbort és, ha a levét elfőtte felöntjük a tejszínnel, enyhe sűrűsödésig forraljuk.
Burgonyafánkkal vagy knédlivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)