A halat kifilézzük és a filéket ujjnyi darabokra vágjuk, majd besózva állni hagyjuk. A fejet, a gerincet és a nyesedéket másfél liter, sós vízben fél órát lobogva főzőm. Közben az olajban megpirítom a félfőre vágott hagymát ... tovább
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a ... tovább
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük. Sóval, borssal és a rozmaringgal ízesítve, 2 citrom héjával és kicsavart levével bepácoljuk. Fél órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A vajat ... tovább
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk ... tovább
A pontyot kifilézzük és beirdaljuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk és besózva, citromlével megcsepegtetve félretesszük. Kevés vajjal kikenünk egy tepsit, a többi vajat felhevítjük és megpároljuk rajta, a félfőre vágott hagymát. ... tovább
A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 ... tovább
A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a ... tovább
A sprotnit lecsepegtetjük és félre tesszük, az olaját a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével sóval, borssal ízesítve öntetté keverjük. A vékony karikára vágott hagymát, a zellert, a kis kockára vágott paprikát, a ... tovább
Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább