| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint sajt | 273 | 9 | 24.5 | 5 | 0 | 0 |
| igény szerint kenyér | 251 | 10 | 0.8 | 53.5 | 1.1 | 0 |
| 2 kg kagylóhús | 78 | 14.4 | 2.2 | 3 | 0 | 50 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 liter zöldségalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dl sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 |
| 5 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 db zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 db fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 3 db
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 6 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 percig főzzük. Ezzel elkészült a levesünk.