Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Slambuc kagylólevese

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Meleg nyári napokra, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint sajt 273 9 24.5 5 0 0
igény szerint kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
2 kg kagylóhús 78 14.4 2.2 3 0 50
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
5 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban átpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, a fűszereket, majd ráöntjük a paradicsomlét, a zöldségalaplét és a bort. Összeforraljuk és egy órát főzzük. Ekkor beleborítjuk a megtisztított kagylóhúst és 5 percig főzzük. Ezzel elkészült a levesünk.
Sajtos pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)