Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Csirkefalatok sajtos bundában

A csirkemellek bőrét lehúzzuk, kifilézzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és besózzuk. A sajtokat megreszeljük és összekeverjük. A tojásokat felverjük, és belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint borsothagymát. A ... tovább

Csirkefalatok szilvamártással

A csirkemellet csíkokra vágjuk, borssal, chiliporral, sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk. Egy evőkanál liszt kivételével a hozzávalókból palacsintatésztánál sűrűbb masszát készítünk. A húsdarabokat fátyolnyi liszttel ... tovább

Csirkegordon rizi-bizivel

A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a ... tovább

Csirkehússal töltött kínaikel

Vágjuk félbe a kínai kelt és a belsejét vágjuk ki, hogy tölthető kis csónakokat kapjunk. A kivágott darabokat aprózzuk fel. A csirkemellet vágjuk kis kockára, majd a vaj felén süssük meg. Fűszerezzük sóval, borssal félidőben ... tovább

Csirkemáj baconba burkolva

A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 ... tovább

Csirkemáj macskajajra

A félfőre metélt hagymát a zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat, majd fehéredésig sütjük. Hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott uborkát és felöntjük a tejszínben jól elkevert mustárral. Sózzuk, ... tovább

Csirkemájas-borsós felfújt sajtmártással

A májat csíkokra vágjuk és a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd lecsepegtetve félretesszük. A zöldborsót előfőzzük és ezt is lecsepegtetjük. A vajon megpezsgetjük a lisztet és folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a ... tovább

Csirkemell burokban sütve

A csirkemellet kicsontozzuk és négy szeletté formázzuk. A tejszínt ráöntjük a felkockázott zsemlére. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy tepsit. A zsemléhez keverjük a hozzávalókat, majd botmixerrel pürésítjük. A fűszeres masszát ... tovább

Csirkemell citromos pácban

A filézett csirkemellet csíkokra vágjuk. Összekeverjük a csíkokra vágott bazsalikommal, a joghurttal, a lereszelt citromhéjjal és a citromlével. Sóval és borssal fűszerezzük. Fél órát állni hagyjuk, majd forró olajban pirosra ... tovább

Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral

A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt ... tovább