Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkecurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
70 dkg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pirítsuk át a fűszereket, majd dobjuk rá a hagymát és a fokhagymát, süssük össze, majd a kicsontozott, feldarabolt csirkecombot piríitsuk át benne. A hámozott paradicsomkonzervet és a darabolt kápiát hozzáadva, fedő alatt pároljuk puhára. Párolt basmati rizzsel, koriander zölddel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)