Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Indonéz csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 ág bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 dl kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk. A csontjából és bőréből, kevés vízben alaplevet főzünk. A csíkokra vágott csirkemellet megsózzuk, megborsozzuk, majd a felhevített olajban pirosra sütjük. Félretesszük, de melegen tartjuk. A megmaradt sütőzsiradékba szórjuk az őrölt fűszereket, majd két perc múlva a finomra aprított hagymát is hozzáadjuk. Ha a hagyma megpirult, belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, bő egy perc múlva, felöntjük az alaplével, a kókusztejjel, hozzáadjuk a felkarikázott chilit és a paradicsompürét. Összeforraljuk és beletesszük a csirkedarabokat. Kevergetve, sűrűsödésig forraljuk.
A finomra metélt bazsalikomlevelekkel díszítve, párolt basmati rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)