Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke-curry mogyoróval és mazsolával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 adag koriander 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, közben rászórjuk a curryport, a finomra metélt chilit és a fokhagymát. Keverjük hozzá a felkockázott csirkemellet, néhányszor átkeverve süssük össze, végül öntsük hozzá a kókusztejet és ízesítsük sóval és cukorral. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára. A főzés vége előtt, két perccel, keverjük bele a mazsolát.
Párolt jázminrizsre tálaljuk, megszórva a pirított, majd durvára vágott mogyoróval és finomra aprított korianderrel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)