Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes-csípős csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Tizórai gyerekeknek , Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
3 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet csíkokra vágom, a reszelt gyömbér, méz, ketchup, , szójaszósz és erős pista keverékkel átforgatom, majd sózom, borsozom. 2 órát állni hagyom. Az olaj felében a csíkokra vágott répát és a félfőre vágott hagymát átsütöm. Leszűrve, félreteszem. A csirkét a szaftja nélkül a félretett olajban megsütöm, majd a zöldségekhez keverem. Belekeverjük a páclét és összesütjük. Az előírás szerint főtt tésztával, citromlével és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.






Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)