Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemáj baconba burkolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Grillsütő, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
8 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Ízlés szerint sózva, hidegen vagy melegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)